lauantai 17. syyskuuta 2011

Lauantaiherkut


Valmistui näistä ainekista.


Kattilassa keittämisen jälkeen näytti tältä.


Ja kippoon paloiteltuna tältä.

Eli tein siis toffeeta

Tässä annoksessa:
 2,5 dl ruokakermaa
2,5 dl sokeria
n. 1 tl vaniljasokeria

Kerma ja sokeri kaadetaan kattilaan. Keitetään kunnes sakenee paksuksi, voit myös kokeilla valmistumista pudottamalla toffeemasssa kylmään veteen, kun muodostuu kiinteä "pisara" toffee on valmista.
Sekoita vaniliinisokeri massaan kun se on valmis.
Kaada jäähtymääm esim. leivinpaperin  päälle.
Ja kun on jäähnyt paloittele ja nauti.

EDIT: Tätä voi muuten maustaa vaikka siirapilla tai kaakaojauheella.

2 kommenttia:

  1. Tuota toffeeta pitääkin kokeilla jokin kerta. Isoäitini toffee oli tummaa ja tehtiin uunissa...muistan niin elävästi sen teon <3

    VastaaPoista
  2. Heeei lähetäs mulle muutama palanen ;)

    VastaaPoista