lauantai 27. elokuuta 2011

Juhlahumua

Mun miehen siskon poika vietti tänään kastejuhlaansa, ja vanhemmatkin juhlistivat päivää menemällä naimisiin.
Ja kun oon hiukan herkkistyyppiä niin kun tajusin että vanhmemmat vihitään aloin parkumaan =), taisin olla ainoa joka itki, liikutuksesta.
Onhan se tietysti kätevää mennä samalla naimisiin kun vauva kastetaan, mutta julmaa on olla kertomatta siitä etukäteen... Olisi ollut niin kiva muistaa hääparia jollain pienellä lahjalla.
Tarviiko teidän mielestä muuten "salaa" vihittyä paria muistaa?
Ja mikä olisi sellainen mukava muistaminen?

Taisin kertoa tuossa viikon puolivälissä tekeväni villasukat kastelahjaan, mutta syystä tai toisesta puikot eivät olleet mun kanssa samaa mieltä, aloitin sukat pari-kolme kertaa ja ei, neulomiminen ei vaan onnistunut. Sukat sitten toimitetaan myöhemmin.

Kastejuhlaan tein kuitenkin mangojuustokakun ( tää on vaan niin hyvää ).


Mangojuustokakku

POHJA:
200 g digestive-keksejä


70 g sulatettua voita/ margariinia

 TÄYTE:
3 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 dl kermaviiliä (1prk)
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 kpl liivatelehtiä
2 rkl sitruunamehua
3 dl mangososetta (3kpl lasten pilttiä)

HYYTELÖKERROS:

1 dl vettä/ mehua
3 dl mangososetta
tilkka sitruunamehua
0,5 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä

koristeluun: valkosuklaakoristeita, marsipaanista tehtyjä kukkia


Kakun valmistaminen

Valmista ensin pohja. Hienonna keksit esim monitoimikoneella ja sekoita jäähtynyt rasva sekaan. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja taputtele massa leivinpaperin päälle tasaisesti.

Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi.

Vaahdota kerma vaahdoksi
Mittaa sose kulhoon ja lisää siihen sokerit
Purista liivatteista pois kylmä vesi. Kuumenna 2 rkl sitruunanmehua kiehuvaksi ja yhdistä liivatelehdet siihen yhdellä kertaa -> liukenevat, jos ei seos ole juoksevaa, tasaista niin kuumenna seosta varovaisesti.Muista että liivateseos ei saa koskaan kiehua.

Yhdistä liivateseos heti mangososeen sekaan. Sekoita hyvin vispilällä.
Kokeile että seos on kylmää ja lisää sitten kermaviili ja sekoita seosta sen verran voimakkaasti että seos on tasaista.
Lisää kermavaahto ja tyrnihillo seokseen ja sekoita seos tasaiseksi.

Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 2h.

Valmista mangohyytelö:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen vesimäärään.
Kaada mangososeet astiaan.
Kuumenna sitruunamehu ja sokeri kattilassa höyryäväksi. Sulata liivatteet seokseen ja kaada ohuena nauhana mangososeen joukkoon KOKOAJAN sekoittaen.
Sekoita seos tasaiseksi ja kaada kakun pinnalle tasaisesti ohuena nauhana.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irroita hyytynyt kakku irtopohjavuoan reunoista kevyesti veitsellä tai paletilla pyöräyttämällä. Varo rikkomasta irtopohjavuoan reunaa.
Siirrä kakku tarjoilualustalle leivinpaperin avulla ja koristele kakku kauniisti.



Muuten kiilllotus kukka on uskomaaton... Kyselin kälyltä ennen juhlia tarviiko hän kenties kahvipöytään kakkulapiota. Hopeiset kakkuottimeni olivat aika tummentuneet, ajattelin vähän kiillotuskukalla pyyhkiä lapiota. Uskomattominta oli se, että kakkulapio oli paljon kirkkaampi kiillotettuani kukalla. Ja siis ihan kuivalla kukalla kiilloitin.






Harmikseni kavaustaitoni eivät ole ihan parhaimmat, eikä kamerakaan ole kummoinen, mutta toivottavasti huomaatte eron kuitenkin.

Voitteko kuvitella, maistoin juhlissa vain pienen palan täytekakkua, ehkä noin puolen sentin palan. Joten olen tosi tyytyväinen itseeni! Juhlien jälkeen ystäväni houkutteli minut kaveriksi kuntosalille ja pyöräilin tuonne salille, vajaan 5 kilometriä suuntaansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti